home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
En we gaan!
Edukans Actieplatform
Zaterdag 14 oktober Het is nu half 1 ‘s nachts in Ghana (in Nederland dus al half 3) Vanochtend om 12 uur moesten we op Schiphol zijn om...

En we gaan!

Zaterdag 14 oktober

Het is nu half 1 ‘s nachts in Ghana (in Nederland dus al half 3)
Vanochtend om 12 uur moesten we op Schiphol zijn om vanuit daar met de hele groep te vertrekken. Zoveel vragen spookte vanochtend door mijn hoofd. Heb ik alles wel bij me? Is mijn koffer niet te zwaar? Oeps, de malaria tabletten heb ik nog niet mee. Dit was wel echt een kleeeein beetje chaos en stress. Bijna bij Schiphol bleek half Nederland richting Schiphol gegaan te zijn; file en afzettingen maar uiteindelijk toch een mooi parkeerplekje weten te bemachtigen! Eenmaal op de afgesproken plek op Schiphol nog even een groepsfoto en toen was het moment daar.. afscheid nemen, het begin van dit avontuur! Het is maar 2 weken maar voor mij wel een ontzettende uitdaging, zo ‘alleen’ naar Afrika, lesgeven, workshops geven... We lopen naar de incheckbalie om onze koffers af te geven, je kunt je voorstellen hoe dat gaat met een grote groep. Achter de douane nog even naar de Starbucks en McDonald’s en toen was het tijd om te boarden! Een prima plekje in het vliegtuig, een tablet met films/muziek en spelletjes, goed vermaak voor de 6 uur in het vliegtuig.

-6 uur later-

Aangekomen op Accra. Het is zo gek om ineens in een hele andere wereld te zijn. Het is hier 2 uur eerder dus in Nederland is het 10 uur, in Ghana 8 uur. Binnen een paar minuten op het vliegveld leren we ons eerste Ghanese woordje: Akwaaba. We maken grapjes en proberen het woord zo goed mogelijk uit te spreken, de mensen op het vliegveld waren uiterst bereidwillig om ons de juiste uitspraak en de betekenis te leren (dit hebben ze namelijk wel 10x geprobeerd). Akwaaba betekent welkom.

Op het vliegveld is ook gelijk de eerste opgave begonnen: wennen aan het tempo! Zo kom je er toch even achter van jezelf dat je mevrouwtje ongeduld bent;-). Als Nederlanders zijn wij zo gewend dat alles zo snel mogelijk moet gebeuren en gedaan moet worden. We hebben al met al ongeveer 1,5 /2 uur in de rij gestaan voor de paspoort controle, de stempel op ons visum en de vingerafdrukken. Door de douane heen nog even wachten op de anderen en toen konden we naar de bus. Omdat het vandaag al vrij laat is overnachten we in Accra in hotel Jefkings. In 2 bussen, met relaxte ligstoelen en versiering, werden we ontzettend gastvrij ontvangen. Iedereen kreeg een Ghanese naam toegewezen, dit moest een dag in de week zijn. Mijn Ghanese naam is Efia (vrijdag) vraag me niet waarom vrijdag, want ik heb geen idee haha! Aangekomen bij het hotel verdelen we de hotelkamers, ik lig in kamer 153. Wat we alleen nog even niet hadden voorzien is dat we met onze koffers via een hele smalle trap, een aantal trappen omhoog moesten lopen. Ik moet zeggen, we hebben wel gelijk een goede workout gehad! De kamer is trouwens echt prima, een douche, toilet en een groot bed, zelfs een airco! Nu lekker slapen, morgen weer vroeg op, ontbijten en richting Ho.

Reacties (9)

 • Robin
  4 jaar geleden
  Onwijs leuk geschreven! Geniet lekker❤️ Liefs

  Reactie rapporteren

 • Lianne
  4 jaar geleden
  Goed begin van een mooi avontuur! X

  Reactie rapporteren

 • Albert
  4 jaar geleden
  Leuke naam Efia, houden we erin

  Reactie rapporteren

 • Teddy
  4 jaar geleden
  Nu al leuk, wat een ervaring! Geniet ervan liefs

  Reactie rapporteren

 • Chris
  4 jaar geleden
  Leuke start ! Geniet er van!

  Reactie rapporteren

 • Marian
  4 jaar geleden
  Hoi Efia, Nu gaat het echt beginnen! Ik zal al je berichtjes met onze klas bespreken. Heel veel plezier en rustig aan

  Reactie rapporteren

 • Mam
  4 jaar geleden
  Vandaar Efia, geboren op de 13e! Heeft zo moeten zijn, houden we erin : Anniek Efia! Xx

  Reactie rapporteren

 • Emma
  4 jaar geleden
  Dag Efia /Anniek Goede start gemaakt !

  Reactie rapporteren

 • Groep 5
  4 jaar geleden
  Juf, we lezen mee hoor. Veel plezier xxx

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen