home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Edukans Actieplatform
Dinsdag 17 oktober Een hele goede morgen met een gelukkig wel een heerlijke nacht achter de rug. Vandaag zei ik mij kamergenoot trouwens...

Een drukke dag

Dinsdag 17 oktober

Een hele goede morgen met een gelukkig wel een heerlijke nacht achter de rug. Vandaag zei ik mij kamergenoot trouwens wél goede morgen, ik had nog wat goed te maken naar aanleiding van gister ochtend. Mijn kamergenoot zei mij toen namelijk goede morgen toen ze zag dat ik half wakker was, ik vroeg haar hoe laat het was, kwart voor zeven, en toen zei ik blijkbaar: dus géén goede morgen! Niet echt aardig van mij hè? Gelukkig was het half in m’n slaap dus we hebben er hard om kunnen lachen.

Vandaag is het tijd om kennis te maken met de Ghanese leerkrachten. Ontbijten, niet te vergeten heb ik elke ochtend ook een malariapil als ontbijt (heerlijk, ahum) en daarna aankleden. Ik betrap mezelf erop dat ik TIA begin over te nemen, alles rustig aan.. Tot mijn grote schrik staan er een paar leerkrachten ineens niet op TIA tijd op de stoep maar een half uur te vroeg. Ik moest dus op z’n TIA’s nog aankleden, en netjes ook! Rennen naar de kamer, een groene lange nette rok die matcht met mijn groene shirt (daar is over nagedacht) aan en naar beneden. Oh nee, toch vergist, ik had dus wel rustig aan kunnen doen want we starten uiteindelijk niet om 9 uur (hoe kan het eigenlijk ook anders).

Wanneer de Finse, Nederlandse en Ghanese leerkrachten allemaal in de conference zaal zijn kunnen we beginnen. We beginnen met kennismakingspelletjes, ontzettend hilarisch en ik merk al snel dat ook de Ghanese leerkrachten snel contact zoeken en vooral heel hard om alles meelachen, vind ik wel leuk! :) Wat mij ook opvalt is dat we erg gewild zijn om een selfie mee te maken.

Na het kennismaken had ik eigenlijk al gelijk leuk contact met de schoolleider van (geheel bij toeval) de school waar ik vanaf morgen te vinden ben. Ze heet Happy, geweldig toch! Ik werd tenminste helemaal happy. Het was tijd om per school te evalueren wat de leerkrachten goed vinden, nodig hebben of weg moeten doen, ook wel garage store genoemd. best een opgave moet ik zeggen! Na garage store een uitleg van Savana Signatures (de partner waar Edukans mee samenwerkt) over de kwaliteit van het onderwijs en verbeteringen en daarna een stukje teambuilding. De opdracht: maak met rietjes en kruisjes een zo hoog mogelijke toren. Ik heb dit zelf de kinderen in groep 7 met spaghetti en spekjes laten doen maar wauw, wat is dit moeilijk. Misschien is dat ook omdat ik totaaaaaaal geen inzicht heb. Wij waren de enige groep met veelal vrouwen (1 man) misschien onderken ik daarin enige invloed. Naast alle torens hadden wij in de laatste 2 minuten (van de 10) een heel klein, zielig torentje gebouwd. Daar valt nog wat te halen dus, haha!

Na de lunch was het tijd voor de 2 workshops. Workshop 1 was active learning. Het lastige hieraan is dat active learning heel letterlijk wordt genomen, leerpunten worden dan geformuleerd als meer ‘field trips’ doen..
De tweede workshop was de workshop feedback, daar was ik een onderdeel van. Ik was de ‘presentator’ en bedacht me op het laatste moment dat we lang genoeg stil gezeten hadden. Speciaal voor groep 5, want ik weet dat jullie mee lezen: ik heb het spel ‘de juf zegt’ gedaan. Ik moet zeggen, HI-LA-RISCH. Even wat uitleg: Wanneer ik voor een handeling ‘de juf zegt‘ gebruik moet de handeling worden uitgevoerd, zeg ik dit niet dan moet je de handeling dus niet doen. Het ging bij sommige mensen een aantal keer mis en we hebben kunnen lachen, daar gaat het om.

Na de workshops hebben we nog een leuke Ghanese groet geleerd: de love klap. Hele vreemde naam trouwens maar goed. Het gaat zo:
Klap klap ‘slapen’ klap klap ‘slapen’ klap klap handkus en blazen. Ben je het nu stiekem aan het uitproberen? Haha!

Net nog even snel een drankje gedaan, we hebben 2 uur vrije tijd tot het avondeten dus ik ben daarom nu even het verhaal aan het schrijven terwijl ik op bed lig. Vanavond na het avondeten wordt het dus heel rustig aan doen, morgen moeten we om half 8 bij de scholen zijn.

Wat ik nog even tegen jullie wilde zeggen:
Akbe (dankjewel) voor alle leuke reacties op mijn verhalen, vind ik echt heel leuk!

Reacties (3)

 • Je kleine broertje
  3 jaar geleden
  Wat fijn dat je t zo goed hebt daar. Geniet ervan ‘juf’! Ben trots op je Xx

  Reactie rapporteren

 • Mam
  3 jaar geleden
  Dat spel onthouden we voor thuis: Als ik zeg: mam zegt.... dan wordt het uitgevoerd

  Reactie rapporteren

 • Emma
  3 jaar geleden
  Nou Anniek , je moeder haalt er wel weer een voordeeltje uit hè ? Leuk om je epistels te lezen. Hoe is het met je oog ?

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen