home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Friyaaaaaaaaay
Edukans Actieplatform
Vrijdag 20 oktober “Ik word altijd wakker met een wijsje in m’n hoofd” dit was vanochtend het geval. De wekker ging, het is 6 uur en ik m...

Friyaaaaaaaaay

Vrijdag 20 oktober

“Ik word altijd wakker met een wijsje in m’n hoofd” dit was vanochtend het geval. De wekker ging, het is 6 uur en ik merk dat ik vrijwel gelijk neurie: goodmorning goodmorning goodmoooorning rise up and shine. Geen toeval natuurlijk, we willen vandaag de kinderen dit liedje mét bewegingen leren.

We wachten op de taxi, deze zijn wéér optijd maaaaar.... de lunch nog niet! (Verassend). Eenmaal in de taxi neemt de chauffeur een ommetje, we hebben immers geen haast. Wanneer we aankomen op de school staan de kinderen net zoals gisteren opgesteld in rijen. Het valt ons op dat meerendeel van de kinderen geen uniform draagt maar sportkleding. De kinderen hebben op vrijdag eigenlijk vrijwel geen les, de hele middag is vrij voor sportactiviteiten (note: met de HELE school) De sportactiviteiten verdienen wel een klein beetje extra uitleg. Er zijn te veel kinderen (937) en te weinig materialen en-/of kennis om überhaupt per klas een sportles te geven, laat staan tegelijk! De sport middag bestaat dus uit buitenspelen vanaf 12.20 tot 14.30 (even een rekensommetje: 2 uur en 10 minuten).

De kinderen lopen naar de klas en wij doen ons ochtendgebed. Mijn partner heeft tot 10.05 geen lessen gepland staan dus ik besluit om in de klas van Margreeth samen met Margreeth het liedje ‘Goodmorning’ aan te leren. Het aanleren duurt nog geen 5 minuten en de kinderen zingen al uit volle borst mee. Tijdens de volgende les hoor ik zo hier en daar kinderen het liedje neuriën, leuk!

Het schijnt vandaag minder warm te zijn, ik moet het alleen nog even ondervinden. Ik loop rond, neem een kijkje in verschillende klassen, handjeklap met de kinderen en zie heel veel blije gezichtjes. Wat zijn de kinderen hier vrolijk! Ze staan je op ieder moment van de dag op te wachten met een big smile, of je ze nou 2 minuten geleden al gedag gezegd had en dan weer tegen komt dat maakt helemaal niet uit! Hartverwarmend..

Het is 10.05, ik heb ondertussen geleerd om wat minder haast te hebben dus ik loop naar Creative Art. Christy, mijn partner-leerkracht, heeft gisteren mijn les gezien aan 4A en gaat hem nu geven aan 4B. Ik pak de stoel, oh nee toch maar niet, een kind moet de stoel overpakken en zet hem neer, ik ga zitten.
Christy begint haar les, na 2 minuten kijkt ze mij vragend aan en geeft aan graag hulp te willen. Ik had de hulpvraag even niet zien aankomen, ik sta op en loop naar voren. Christy geeft mij de pen, loopt naar achter. Ik kom erachter dat het vragen om hulp toch ook wel een klein beetje een stille hint was om de les over te kunnen geven aan mij. Vandaag welgeteld 46 vragende koppies in de klas en ik besluit te beginnen. Halverwege merk ik dat het zeker geen onwil is, wanneer ik laat zien wat ik doe en op welke manier, doen we het in de loop van de les steeds meer samen. Weer ontzettend leuke en mooie knutselwerkjes gemaakt en toch ook maar even snel op de foto gezet (dat was ik gisteren vergeten!). De foto’s volgen uiteraard nog wanneer ik thuis ben!

Na de les Creative Art is het pauze en dan is de vrijdagmiddag dip bij mij begonnen. We hebben een van de Finse leerkrachten, Pauliina, het woord inkakkertje geleerd. Ik zat onderuitgezakt op de stoel, bij te komen van de ochtend, ze herkende mijn inkakkertje gelijk! Het warme, zeg maar gerust hete weer en de vele indrukken van afgelopen week bezorgen mij het ultieme vrijdagmiddag gevoel. We vertrekken om half 3 richting het hotel met dezelfde ‘wire man’ van gisteren (hij heeft nog steeds een grijns op z’n gezicht als we erover beginnen). Eenmaal aangekomen bij het hotel praten we na over de dag, schrijven een kort verslag en dan beginnen we aan de groepsupdate. De groepsupdate wordt iedere dag door iemand anders gedaan, hierin js te lezen wat we die dag hebben gedaan. Dus ik zeg, houd de website van Edukans (waar ook mijn updates staan) in de gaten, hij komt er z.s.m. op!

Om 19.00 is het ......... natuurlijk zoals altijd etenstijd. Na het eten besluit ik om even rustig aan te doen en boven op de kamer even aan te rommelen (Letterlijk rommelen, het is een rotzooi hier haha!).
Morgen de wekker weer vroeg, het is dan wel weekend maar we gaan morgen iets super tofs doen! Houd deze site morgen avond maar in de gaten als je wilt weten wat ;-)

Sleeeeeeeeeeeeeepwell!

Reacties (1)

  • Ab
    3 jaar geleden
    Leuk geschreven Anniek, we wachten ,morgen af naar je verhaal

    Reactie rapporteren

Reactie plaatsen